Tilaa uutiskirje

Kumppanit

Pääyhteistyökumppani
X
Mäntän Kaukolämpö ja Vesihuolto Oy

Yhtiömme on 100% Mänttä-Vilppulan kaupungin omistama. Toimitamme kaukolämpöä Mäntän taajamassa ja Kolhoissa yli 200 asiakkaalle. Vesiasiakkaita meillä on yli 2800 kappaletta.

Yhtiömme liikevaihto vuonna 2016 oli 5.7 m€ ja henkilökuntaa meillä on 12 henkilöä. Toimimme Mustalahden teollisuusalueella osoitteessa Noronkatu 9.

Ota yhteyttä:
Timo Karstinen
Gsm: +358 400 789 755
Email: timo.karstinen(a)taidekaupunki.fi


Pääyhteistyökumppani
X
Intella Oy

Intella Oy perustajat yhteistyöyrityksineen ovat jo vuosia tutkineet uusiutuvan energian käyttöä kaukolämpöverkossa. Nyt perustettu Intella Oy kokoaa yhteen geotermisen tutkimuksen, syväporaamisen, aurinkokeräimet ja IHP-lämpöpumput yhdeksi tuotteeksi.

Yritys rakentaa Pohjoismaiden ensimmäisen deep geothermal single well (DGSW) periaatteella toimivan pilotin Mäntän Kolhoon. Projektissa rakennetaan yhdellä 2-3km syvällä suoravesikiertoisella kaivolla toimiva kaukolämpöverkkoon kytkettävä 400kW lämpövoimalaitos, jonka hyötysuhde on merkittävästi parempi perinteisiin maalämpöratkaisuihin verrattuna. Pilottilaitoksen lisäksi yrityksellä on sopimuksia myös isommista laitoksista ympäri Suomea. Asiakkaina toimivat paitsi lämpöverkkoyhtiöt, myös suuret liikekeskukset ja kerrostalot.

Geotermisen lämmön lisäksi tarjoamme erilaisia hybridiratkaisuita yhdistäen aurinkokeräimiä, lämpöpumppuja ja energian vuosivarastointiin suunniteltuja geotermisiä porareikiä. Näin tuotettuna jopa 90% kohteiden vuosilämmitystarpeesta voidaan toteuttaa aurinkoenergian avulla.

Ota yhteyttä:
Iiro Hiltunen
Gsm: +358 40 5191305
Email: iiro.hiltunen(a)intella.fi


Tapahtuman isäntä
X
Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry

Yhdistys vahvistaa entisestään kaukolämmön tunnettuutta Suomessa. Lisäksi yhdistys edistää kaukolämpöön liittyvän suomalaisen teknologian ja palveluosaamisen vientiä.

Yhdistyksen visio: Kaukolämmön imago on rakennusten lämmitysmuodoista Suomen paras ja kaukolämpö on Suomen laajimmin käytetty lämmitysmuoto myös tulevaisuudessa. Kaukolämmön edut ja tulevaisuuden mahdollisuudet nostetaan keskiöön. Positiivisella imagolla ja kaukolämmön laajalla käytöllä edistetään jäsenyritysten myyntiä ja kaukolämpöön liittyvien teknisten ja palveluratkaisujen vientiä.

Yhdistyksen toiminta-ajatus: Yhdistys vahvistaa kaukolämmön positiivista imagoa toimimalla pitkäjänteisesti, näkyvästi ja vuorovaikutteisesti lähellä asiakkaita ja muita sidosryhmiä sekä osallistumalla aktiivisesti lämmitysratkaisuja koskevaan vuoropuheluun valtakunnallisesti. Yhdistys auttaa jäseniään jokaisen oman ja yhtenäisen markkinointi- viestintä- ja verkottumissuunnitelman laadinnassa ja toteutuksessa. Yhdistyksen myötä syntyvä asiantunteva ja motivoitunut verkosto tukee kaukolämpöön liittyvän suomalaisen teknologian ja palveluosaamisen vientiä.

Palveleva kaukolämpö FinDHC ry on tarkoitettu kaikille toimijoille, jotka haluavat aktiivisesti kehittää kaukolämpöalaa. Se vastaa tarpeeseen vahvistaa yhdessä tuotteemme positiivista mielikuvaa julkisuudessa. Mitä enemmän jäseniä on, sitä voimakkaampia olemme! Tervetuloa mukaan tekemään Kaukolämmöstä MONTA ° ASTETTA kuumempaa tuotetta!

Ota yhteyttä:

Asmo Rantanen
Toiminnanjohtaja
Gsm: 040 702 2128
Email: asmo.rantanen (a) findhc.fi

Vesa-Pekka Vainikka
Hallituksen puheenjohtaja
Gsm: 020 617 4800
Email: vesa-pekka.vainikka (a) imatra.fi


Kultakumppani
X
Oilon Oy

Valmistamme ja markkinoimme polttimia ja polttojärjestelmiä, maalämpöpumppuja, teollisuuslämpöpumppuja ja -kylmälaitoksia sekä aurinkolämpöjärjestelmiä.

Ota yhteyttä:
Jussi Alpua
Gsm: +358 44 337 4475
Email: jussi.alpua(a)oilon.com


Kultakumppani
X
KPA Unicon Oy

KPA Unicon tarjoaa ratkaisuja energian tehokkaaseen tuotantoon. Yritys on erikoistunut kattila- ja voimalaitosprojekteihin. Ratkaisuillamme on mahdollisuus käyttää kokonaistaloudellisesti biopolttoaineita ja fossiilisia polttoaineita kestävällä tavalla. KPA Unicon voi myös vastata laitoksen käytöstä, huollosta ja tukea asiakasta koko laitoksen elinkaaren ajan. KPA Uniconin pääkonttori sijaitsee Pieksämällä ja yritys työllistää noin 250 energiateollisuuden ammattilaista.

Ota yhteyttä:
Kari Liukko, Johtaja, Energialiiketoiminta
Gsm: +358 40 842 9496
Email: kari.liukko(a)kpaunicon.com


Kultakumppani
X
Vexve Oy

Vexve on maailman johtava venttiiliratkaisujen toimittaja kaupunkien ja teollisuuden lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin. Vaativiin sovelluksiin kehitettyjä Vexven venttiili- ja säädintuotteita sekä hydraulisen ohjauksen ratkaisuja käytetään kaukoenergiaverkoissa, voimalaitoksissa sekä rakennusten lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä.

Visiomme on olla asiakkaillemme sitoutunut ja vastuullinen teknologiakumppani lämmitykseen ja jäähdytykseen. Yhdessä luomme innovatiivisia ja tehokkaita energiainfrastruktuureja kestävää kehitystä tukeville älykaupungeille.

Jo yli 50 vuoden ajan menestyksemme perustana on toiminut hyvin koulutettu henkilöstö ja tuotteet, jotka täyttävät kaikkein korkeimmatkin laatuvaatimukset. Palvelemme maailmanlaajuisesti, Helsingistä Pekingiin ja Dohasta Moskovaan.

Ota yhteyttä:
Maria Kalli
Gsm: +358 503791730
Email: maria.kalli(a)vexve.com


Kultakumppani
Kultakumppani
Kultakumppani
Hopeakumppani
X
Höyrytys OY

Höyrytys Oy tarjoaa yli 50 vuoden kokemuksella joustavia ja kestäviä energiaratkaisuja lämmön, höyryn ja sähkön tuotantoon.

Tarjoamme johtavien laitevalmistajien tuotteita sekä projektoimme kokonaisia kaasu-, öljy- ja sähkökäyttöisiä höyry- lämpö ja CHP-laitoksia. Biokaasua voidaan hyödyttää toimittamissamme laitoksissa yhdistetyssä sähkön- ja lämmöntuotannossa. Vaihtoehtoisesti tarjoamillamme laitteilla biokaasusta voidaan jalostaa maakaasua korvaavaa biometaania käytettäväksi esimerkiksi liikennepolttoaineena.

Huoltopalvelumme käsittää laaja-alaisesti höyry- ja lämpölaitoshuollot – yksittäisistä polttolaitteistojen säädöistä laitteistokonaisuuksien revisioihin. Kokonaisvaltainen huoltosopimus mahdollistaa laitoksen tehokkaan käytön sekä takaa korkean käytettävyyden. Käytettävyyttä voidaan edelleen parantaa siirrettävällä varaenergiapalvelulla. Sopimuspohjainen varahöyry tai varalämpö liikkuu nopeasti pyörien päällä turvaten lämmönsaannin kaukolämpöyhtiöiden häiriötilanteissa tai teollisuuden seisakki- ja vauriotilanteissa.

Monipuolisten, laitoksen koko elinkaaren kattavien energiapalveluidemme asiakaskunta koostuu lämpöyhtiöistä, prosessi- ja rakennusteollisuudesta, muusta PKT-sektorin teollisuudesta sekä kiinteistöistä.

Ota yhteyttä:
Risto Nupponen
Gsm: 0400 420 750
Email: risto.nupponen(a)hoyrytys.fi


Hopeakumppani
X
Oy Armatec Finland Ab

Armatec toimii Alfa Lavalin lämmönsiirtimien ja lämmönjakokeskusten jälleenmyyjänä Pohjoismaissa. Armatecilla on myös laaja valikoima muitakin LVI-tuotteita. Armatec omaa laajan kokemuksen jonka kautta voimme tarjota asiakkaalle parhaan mahdollisen järjestelmän.

Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita lämmönsiirtimiä lämmitys- sekä kaukokylmä-käyttöön.

Ota yhteyttä:
Marko Lindfors
Gsm: +358 50 590 2854
Email: marko.lindfors(a)armatec.com


Hopeakumppani
X
LOGSTOR Finland Oy

LOGSTOR on globaali energiayhtiö, jonka tavoitteena on tarjota parempaa energiatehokkuutta asiakkailleen. LOGSTOR on johtava esieristettyjen putkistojen toimittaja energiateollisuuden alalla, koko maailmassa.

LOGSTORin kaukolämmön putkistojärjestelmä on pitkäaikainen investointi, joka parantaa infrastruktuuria sekä ihmisten että yhteiskunnan elintasoa kaupungeissa ja taajamissa. Putkijärjestelmän pitkä käyttöikä sekä alhaiset asennuskustannukset antavat eri puolilla maailmaa sijaitseville kaupungeille mahdollisuuden osoittaa olevansa edelläkävijöitä ympäristöystävällisyyden ja uusiutuvan energian alalla.

LOGSTOR FINLAND OY on Saarijärvellä toimiva esieristettyjä putkistoja valmistava tuotantolaitos, joka on osa edellä mainittua kansainvälistä konsernia. LOGSTOR FINLAND OY:llä on pitkä historia toiminnassaan, sen toiminta Suomessa ulottuu aina 70-luvun alkuun asti. LOGSTOR:lla on Suomen markkinoilla johtava asema ja se perustuu pitkäaikaisiin ja luottamuksellisiin asiakassuhteisiin. Muita merkittäviä menestystekijöitä ovat LOGSTORIN ammattitaitoinen, sitoutunut ja pitkäaikainen henkilöstö niin tuotannon kuin toimihenkilöidenkin puolella sekä toimiva alihankintaverkosto. Yritys työllistää Saarijärvellä keskimäärin 60 alan rautaista ammattilaista.

LOGSTOR FINLAND OY kehittää jatkuvasti toimintojaan yhteistyössä asiakkaidensa kanssa. Tulevaisuudessa haluammekin nähdä itsemme enneminkin toimivana kokonaispalvelun tuottajana kuin perinteisenä putkistovalmistajana.

Ammattitaitoinen raaka-aineiden hankinta, tehokas tuotanto, joustava logistiikka sekä asiakaslähtöinen asiakaspalvelumme ovat tekijöitä, joilla pyrimme erottautumaan alalla muista toimijoista.

Ota yhteyttä: 

Marko Hacklin
Gsm: +358 50 57 11562
Email: mah(a)logstor.com


Hopeakumppani
X
Planmix OY

Planmix OY on Lahtelainen monitoimialayritys. Päätoimialamme on LVI-tarvikkeiden maahantuonti ja  myynti Euroopan markkinoille sekä Venäjälle.

Jälleenmyynnissämme on seuraavat tuotteet :

 1. Liettuassa olevan tehtaamme UAB LIFINATA:n tuotteet : LIFIN-lianerottimet, LIFAIR-ilmanerottimet sekä hitsausyhteet lämmönsiirtimien putkiin liittämistä varten.
 2. Laadukkaat TEMPER palloventtiilit Liettuan ja Suomen varastoissamme.
 3. Eristetyt IZOTERMS kaukolämpöputket ja osat
 4. IZOTERMS teräsrakenteet rakennusalan tarpeisiin.

Tuoteinfoa lisää tehtaiden omilta web sivuilta :

www.lifin.lt               www.temper.ru                  www.izoterms.lv

Ota yhteyttä:

Veli-Matti Nuutila
Gsm: +358 40 7353426
Email: planmix(a)planmix.fi


Hopeakumppani
X
Solteq Oyj

Tervetuloa ständillemme nro 12 keskustelemaan!

Olemme pohjoismainen digitaaliseen asiakaskohtaamiseen erikoistunut IT- ja ohjelmistotalo. Ratkaisuillamme asiakasyritykset automatisoivat liiketoimintaprosessejaan, asiointipalvelujaan sekä liiketoiminnan raportointia ja seurantaa. Tule tutustumaan inWorks -asiakkuudenhallinnan ja laskutuksen ratkaisuun sekä muuhun tarjoamaamme!

https://www.solteq.com/fi/liiketoimintaratkaisut/utilities-toimialaratkaisut/

Ota yhteyttä:
Vesa Hänninen
Gsm: +358 40 5031 369
Email: vesa.hanninen(a)solteq.com


Hopeakumppani
X
Protacon

Kustannustehokkuutta, tiedonkulkua ja toimintavarmuutta

Palvelemme paikallisesti kolmen vuosikymmenen kansainvälisellä toimialakokemuksella.

Kysy meiltä lämpö- ja voimalaitosten ratkaisuja:

Digitalisaatio ja pilvipalvelut
Protacon Once -energianhallintajärjestelmä
Protacon KuPi -kunnossapitojärjestelmä
Power BI -raportointiratkaisut

Tuotannon kehittäminen
Sähkö- ja automaatiojärjestelmän suunnittelu ja toteutus
Käyttöönotto- ja ylläpitopalvelut

Jatkuvuuden turvaaminen ja tietoturva
Operoinnin, monitoroinnin ja etävalvonnan ratkaisut
IT-tuotantoympäristön ylläpitopalvelu

Protacon on suomalainen, vuonna 1990 perustettu teollisuuden integraattori, tuotekehityksen teknologiakumppani sekä digitaalisen palveluliiketoiminnan erikoisosaaja. Protaconissa työskentelee yli 270 henkeä ja konsernin liikevaihto on yli 21 miljoona euroa. Protaconin asiakkaita ovat mm. Andritz, Bellmer, Cargotec, Chenming, Helen, Fortum, Evondos, Haapajärven Lämpö, Jyväskylän Energia, Kemin Energia, Kiteen Lämpö, Kone Elevators, Kuopion Energia, Nokian Renkaat, Metso, Oulun Energia, Raute,  SCG Packaging, Stora Enso, Sjöfartsverket, UPM, Valmet, Valtra, ValueFrame, Vapo ja Wärtsilä.

Ota yhteyttä:

Ulla Kauppila
Gsm: +358 (0) 40 717 4275
Email: ulla.kauppila(a)protacon.com


Hopeakumppani
X
ProCadme Team Oy

Olemme vuodesta 1997 alkaen tehneet yhteistyötä jo yli 25:n eri yrityksen / julkishallinnon kanssa, jotka toimivat kaukolämmön parissa.

Suunnittelun (lämpölaitos-, prosessi- ja johtosuunnittelu, verkostolaskenta, verkoston mallintaminen) ja dokumentoinnin (projektinhallinta, lupa-asiat, kilpailutus, GPS/GNSS-tarkemittaus) lisäksi palveluihimme kuuluu myös konsultointi (lämpölaitoshankkeet) sekä projektien valvonta.

Monialainen osaaminen sekä asetusten, lakien ja standardien noudattaminen antavat valmiudet haasteellisimpiinkin projekteihin.

Meillä on ammattitaidon lisäksi runsaasti kokemusta niin pienistä kuin isommistakin projekteista.

Palvelemme asiakkaita ympäri Suomea, toimipaikkamme sijaitsee Jämsässä.

Ota yhteyttä:

Marko Rekola
Gsm: +358 400 599 350
Email: marko.rekola(a)procad.fi


Hopeakumppani
X
Eurofins Scientific Finland Oy

Eurofins Scientific on maailman johtava bioanalyysipalveluiden tarjoaja, jonka liikevaihto vuonna 2016 oli 2.54 Miljardia euroa. Konsernin laboratorioverkostoon kuuluu yli 375 laboratoriota 41:ssä eri maassa työllistäen yli 30,000 henkeä.

Olemme itsenäinen ja riippumaton kaupallinen laboratorio ja markkinajohtaja omalla toimialueellamme Suomessa. Ympäristöanalytiikan parissa työskentelee kotimaassa noin 350 henkilöä yli 20 toimipisteessä. Tarjoamme asiakkaillemme lähtökohtaisesti kaiken analytiikan päästömittauksista perusanalyyseihin kotimaan laboratorioidemme kautta. Toimintamme perustuu asiakaslähtöisyyteen, analyysipalveluiden luotettavuuteen ja laatuun, henkilöstömme korkeaan ammattitaitoon sekä analyysipalvelukonseptimme jatkuvaan kehittämiseen.

Tärkeimmät palvelumme lämpö-ja voimalaitoksille ovat mm. takuu- ja päästömittaukset sekä polttoaineanalytiikka. Teemme myös savukaasujen ja melujen leviämismallinuksia.

Lue lisää: Päästömittaukset
Lue lisää: Ahma ympäristö

Yhteystiedot:

Päästömittaus:
Kaarlo Kärkkäinen
Email: kaarlo.karkkainen(a)nablabs.fi

Muut asiat: myynti(a)eurofins.fi


Hopeakumppani
X
Sofi Filtration Oy

Sofi Filtration Oy on suomalainen cleantech-yritys, jolla on erittäin kehittynyt patentoitu uutuustuote teolliseen nesteiden puhdistamiseen kiintoaineista. Sofi Filter -suodatin on kehitetty vastaamaan lisääntyneeseen vedensäästö- ja kierrätystarpeeseen. Sofi -suodatin on ollut käytössä erilaisissa kohteissa vuodesta 2011. Kokemusta löytyy mm. energiateollisuuden kaukolämmön kiertoveden, savukaasulauhteen ja tunnelityömaiden poistovesien käsittelystä.

Ota yhteyttä:
Janne Nyqvist
Gsm: + 358 40 638 6381
Email: janne(a)sofifiltration.com


Hopeakumppani
X
Vapo Oy

Tarjoamme asiakkaillemme paikallisia ja kotimaisia polttoaineita, sähköä, lämpöä sekä niihin liittyviä lisäarvopalveluita. Vuosikymmenien kokemus polttoainetuotannosta yhdistettynä energiantuotanto-osaamiseemme tekee meistä luotettavan kumppanin ja energian toimittajan energia-alalle, yrityksille ja koteihin.

Ota yhteyttä: 
Pasi Rantonen
Gsm: +358 40 544 8328
Email: pasi.rantonen(a)vapo.fi


Hopeakumppani
X
High Peak Finland Oy

High Peak Finland Oy on suomalainen lähes 20 vuoden historian omaava perheyritys. Perinteisen mainos- ja liikelahjamyynnin lisäksi, olemme vahva toimija myös promootiomarkkinoilla brändituotteiden myynnissä ja maahantuonnissa. Toteutamme lisäksi asiakkaillemme personoituja verkkokaupparatkaisuja, eLiikelahjakaappeja, jotka helpottavat tilaamisprosessia ja auttavat hallitsemaan kokonaisuutta. Uusimpana toiminta-alueenamme olemme ottaneet tilamme myös kokonaisvaltaisessa konseptoidussa tapahtumamyynnissä.

Ammattitaitoinen henkilökuntamme palvelee asiakkaita ympäri Suomea, sekä myös rajojen ulkopuolella. Toimipisteemme sekä myyntinäyttelytilamme sijaitsevat Tampereella ja Espoossa.

Ota yhteyttä:
Tiia Mattila
Gsm: +358 40 514 6003
Email: tiia.mattila(a)highpeak.fi


Pronssikumppani
X
Oy Grundfos Pumput Ab

Pumppuja jo yli 70 vuotta

Grundfos on tanskalainen pumppuvalmistaja, joka valmistaa vuodessa yli 16 miljoonaa pumppua. Tarjoamme energiatehokkaita pumppuratkaisuja kiinteistöille, talo- ja kunnallisteknisiin tarpeisiin sekä teollisuuden käyttöön. Laadukkaista tuotteistamme löydät maan parhaat kiertovesipumput, digitaaliset annostelupumput, kustannustehokkaat jäte- ja harmaavesipumput, vesihuolto-osaamisen, monipuoliset teollisuuspumput ja pumppaamot.

Vuonna 1945 perustettu yhtiö työllistää noin 18 000 henkeä yli 80 maassa. Suomessa, Vantaan osaamiskeskuksessa, alueellisissa toimipisteissä ja Joutsan pumppaamotehtaassa, työskentelee noin 120 henkilöä myynnissä, huollossa, tuotekehityksessä, pumppaamojen suunnittelussa ja valmistuksessa sekä jätevesipumppujen ja lasikuitupumppaamoiden globaalissa tuotetuessa.

Ota yhteyttä:
Anne Rahikainen
Gsm: +358 (0)207 889 547
Email: arahikainen(a)grundfos.com

 


Pronssikumppani
X
Teollisuusmeklarit Oy

Teollisuusmeklarit Oy, vakuutusmeklaripalvelut:

 • Vakuutusten hoito hoitovaltakirjalla
 • Vakuutusten kilpailutus kilpailutusvaltakirjalla
 • Vahinkojen hoito hoitovaltakirjalla
 • Vakavan vahingon hoito vahingonhoitovaltakirjalla (yleensä palovahinkoja)
 • Riskienhallintapalvelut

Vakuutusmeklari tuo omalla osaamisellaan yrityksenne käyttöön toimialakohtaisen riskitietämyksen, riskienhallintapalvelut sekä vakuuttamisen erityisratkaisut toimialakohtaisesti tarpeisiinne sovitettuna. Käyttämällä vakuutusmeklaria yrityksesi vakuutusasioiden hoidossa vapautat omaa aikaa liiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen.  Vakuutusmeklarin avulla saat helposti yrityksesi vakuutukset ajan tasalle vastaamaan liiketoimintasi riskejä ja vakuutusmeklarin hoitaessa vakuutusten kilpailutuksen saat vakuutusmaksut oikealle tasolle ja yleensä saavutamme merkittäviä säästöjä vakuutusmaksuissa. Kauttamme saat yrityksellesi myös ulkomaisten vakuutusyhtiöiden vakuutuksia.

Vakuutusmeklari riippumattomana asiantuntijana ja yrityksen kumppanina tuo merkittävää kilpailukykyä vakuutusten ja vahinkojen hoitoon sekä yrityksenne riskienhallinnan kehittämiseen.

Huolehditaan yhdessä yrityksenne riskienhallinta ja vakuutusratkaisut kuntoon!

Ota yhteyttä:
Kari Nissinen
Gsm: +358400 243330
Email: kari.nissinen(a)teollisuusmeklarit.fi


Pronssikumppani
X
Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr

AEL – ammattitaidon edistäjä, osaajien kouluttaja

Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr on Suomen johtava tekniikan koulutuspalveluja tarjoava yritys.  Olemme halutuin osaamisen ja kilpailukyvyn kehittäjä, sekä teknisillä aloilla ammatillisen koulutuksen edelläkävijä. Tarjoamme yrityksille lisäarvoa tuottavat kehittämis- ja koulutusratkaisut sekä opiskelijoillemme kilpailukykyisen osaamisen.

Vahvuutenamme ovat pitkäaikaiset asiakassuhteet, ainutlaatuinen tekniikka- ja palveluosaaminen sekä kyky uusiutua toimintaympäristön muutosten mukana. AEL:ssä on Suomen monipuolisin ja jatkuvasti kehittyvä tekniikan alan koulutustarjonta sekä oppimista tehokkaasti tukevat, nykyaikaiset oppimisympäristöt.

AEL on profiloitunut koko organisaation kouluttajana ja osaamisen kehittäjänä. Koulutamme teollisuuden ja teknisten palvelutoimialojen ammattilaisia, asiantuntijoita ja esimiehiä. Kouluttajinamme toimivat AEL:n omat toimialaosaajat sekä laaja ja sitoutunut asiantuntijaverkostomme. Toteutamme vuosittain noin 70 000 opiskelijatyöpäivää.

AEL on palvellut suomalaista elinkeinoelämää yli 90 vuotta ja pystynyt kehittymään ja uudistumaan yhteiskunnan ja elinkeinoelämän muutosten mukana. AEL:ää ylläpitää Ammattienedistämislaitossäätiö AEL, jossa ovat edustettuina merkittävät elinkeinoelämän ja työmarkkinoiden järjestöt sekä yritysten ammatillisen koulutuksen kehittämisessä mukana oleva julkishallinto.

Ota yhteyttä:
Riku Silvan, johtava koulutusasiantuntija
Gsm: +358 503458337
Email: riku.silvan(a)ael.fi


Pronssikumppani
X
Ramator Oy

Ramator Oy on vuonna 2008 perustettu teknisen alan maahantuontiyritys. Päätuotteisiimme kuuluvat putkistoliittimet, letkut ja suodatusjärjestelmät sekä muut varaosat ja varusteet.

Tarjoamme markkinoiden laajimman liitinvalikoiman. Eurooppalaista huippua olevilla tuotteillamme löydetään ratkaisut lähes jokaiseen tarpeeseen ja vaativiinkin työkohteisiin. Valttimme ovat laadukkaat tuotteet, nopeat toimitusajat, osaava asiakaspalvelu sekä ammattitaitoinen henkilökunta.

Pääasiakasryhmiämme ovat kone- ja laitevalmistus, energiantuotanto, laiva- ja telakkateollisuus, kemianteollisuus sekä elektroniikkateollisuus.

Ota yhteyttä:

Timo Kairama
Gsm: 010 835 3001
Email: timo.kairama(a)ramator.fi


Pronssikumppani
X
M-Technology Oy

M-Technology Oy tarjoaa aidosti mobiilit tietojärjestelmät energiateollisuuden tarpeisiin. WiseMaster tuoteperhe tarjoaa mobiilit ratkaisut energiantuotannon ja -jakelun kunnossapitoon, työnohjaukseen ja palveluiden hallintaan.

 • WiseMaster tuoteperhe sisältää valmiit työkalut kaukolämpöliiketoiminnan mobilisoituun tiedonhallintaan. WiseMaster kunnossapitojärjestelmällä laitosten ja verkostokomponenttien kunnossapidon tiedonhallinta onnistuu helposti myös suoraan kentältä. Helppokäyttöinen mobiliteetti mahdollistaa myös uusien palveluiden tehokkaan toteutuksen, esimerkiksi lämpökeskusten tarkastuspalveluissa.
 • Toimivan mobiiliratkaisun avulla kaukolämpöliittymien rakentamiseen liittyvä työnohjaus ja tiedonkeruu voidaan tehdä reaaliaikaiseksi. Näkymä työmaan etenemiseen on aina tiedossa ja töiden dokumentointi mittauspöytäkirjoineen tapahtuu lähes automaattisesti.
 • WiseMaster on helposti integroitavissa muihin alalla käytettäviin tietojärjestelmiin, esimerkiksi
  • asiakastieto- ja taloushallintojärjestelmiin
  • valvomo- ja automaatiojärjestelmiin
  • verkkotietojärjestelmiin

Ota yhteyttä:
Matti Myllylä
Gsm: +358 400 797 082
Email: matti.myllyla(a)m-technology.fi


Pronssikumppani
X
Novior Oy

Kaukolämpöalan Sähköistystä, Instrumentointia ja Automatisointia jo vuodesta 2017.

Yrityksen nuoresta iästä huolimatta henkilöstöllä on alalta 35 vuoden kokemus.

Tarjoamme kattavat palvelut kaukolämpöalan Sähköistykseen, Instrumentointiin ja Automaatioon, sisältäen suunnittelusta käyttöönottoon asti kaiken.

Tarjoamme:

 • SIA -suunnittelut ja konsultoinnit
 • SIA -asennukset ja käyttöönotot
 • SIA -kenttälaitteet, keskukset ja tarvikkeet

Toteutamme:

 • Uudet ja vanhat kattilalaitokset, etämittaukset, pumppausasemat yms.
 • Laitosten saneeraukset: logiikoiden, sähkökeskusten ja valvomoiden uusinnat
 • Kenttälaitteiden uusinnat, määrittelyt ja hankinnat

Ota yhteyttä:
Jukka-Pekka Turunen
Gsm: 040 8321124
Email: etunimi.sukunimi(a)novior.fi


Pronssikumppani
X
MAB Powertec Oy

MAB Powertec Oy tarjoaa projektipalveluita, suunnittelua, hankeselvityksiä sekä ympäristöteknistä osaamista. Meillä on kokemusta useiden projektien johtamisesta ja osaamisemme on karttunut monissa haastavissa tehtävissä etenkin uusiutuvan energian hankkeissa.
Toiminta-ajatuksenamme on ”ratkaista asiakkaiden projektien onnistuminen jo esiselvitysvaiheesta läpi koko projektin”. Asiakkaidemme tarpeiden täyttämiseen omaamme osaavan kontaktiverkoston ja pystymme takaamaan laadukkaan työn läpi projektin. Laadukkaan toimintamme takaa ISO9001 laatujärjestelmä.

Palvelumme auttavat asiakastamme ratkaisemaan projektin haasteet ja taitava, sekä kokenut projektipäällikkö takaa projektin onnistumisen. Kukin toimeksiannon kohde, laajuus, käyttötarkoitus, aikataulu sekä tavoitteet määritellään erikseen ja kehitämme laadukkaan, sekä kustannustehokkaan toimintamallin asiakkaan tarpeiden mukaan. EPCM toimitukset toteutamme yhdessä kokeneiden ja laadukkaiden kumppaneiden kanssa. Toimintamme perustuu ammattitaitoisiin palveluihin, luotettaviin suhteisiin ja pystymme tarjoamaan kilpailukykyisen kokonaisratkaisun.

Asiakaskohderyhmämme kohdistuu uusiutuvaan energiaan (bioenergia, jätteiden energiakäyttö, aurinkoenergia, yms.), voima- ja lämpölaitoksien omistajille, toimittajille ja muille projektitoiminnan parissa toimiville teollisuuden yrityksille.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä:
Marko Borg
Gsm: +35840 5561 067
Email: marko.borg(a)mabpowertec.fi


Pronssikumppani
X
Adato Energia Oy

Palvelemme suomalaisia energiayhtiöitä tarjoamalla koulutuksia sekä viestintä- ja tietopalveluita.

Teemme monipuolisesta ja nopeasti muuttuvasta energia-alasta helposti ymmärrettävän, sekä asiakkaillemme että kuluttajille.

Asiakkaitamme ovat energiayhtiöt, sähkönmyyjät, sähkönjakelijat, verkonrakennusyhtiöt, kaukolämpöyhtiöt, energia-alan järjestöt ja viranomaiset. Asiakkaat ovat tärkein voimavaramme – yhdessä heidän kanssa viemme alan koulutuksia, viestintää ja sähköisiä palveluita eteenpäin.

Vuonna 1989 perustetun Adaton omistaa Energiateollisuus ry.

Ota yhteyttä: 

Minna Laitinen
Gsm: +358 50 3012 527
Email: minna.laitinen(a)energia.fi


Pronssikumppani
Pronssikumppani
X
Trimble Solutions Oy

Trimble Utility To Go tarjoaa helpon ja turvallisen näkymän verkon tietoihin – missä ja milloin tahansa. Sovellus tuo verkkotiedot mukaan maastoon ja parantaa tiedonkulkua toimiston ja kenttähenkilöstön välillä. Sovellus mahdollistaa päätöksenteon myös haastavissa häiriötilanteissa, sillä kaikilla sidosryhmillä toimistossa ja maastossa on käytettävissään ajantasainen tieto verkon tapahtumista.

Trimble Solutions tarjoaa kaukolämpöyhtiöille ohjelmistoratkaisuja, joilla hallitaan kaukolämpöverkkoa ja suoritetaan jakeluprosessin tehtäviä suunnittelusta rakentamiseen, kunnossapitoon ja asiakaspalveluun. Paikkatieto-ominaisuuksia hyödynnetään läpi liiketoimintaprosessien.

Ota yhteyttä:
Sanna Nivalainen
Gsm: +358 40 840 2546
Email: sanna.nivalainen(a)trimble.com